Celebrada la 2a Assemblea Ordinària del 2020 de l’Associació XMESS

 

El 27 de novembre s’ha celebrat la segona Assemblea Ordinària de 2020 de l’Associació  Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Seguint el format de la primera Assemblea del 2020, s’ha mantingut la versió virtual.

L’Assemblea ha durat dues hores i ha comptat amb la participació de 45 persones i 23 ajuntaments (16 presents amb representació legal i 7 a través de delegació de vot). Durant la reunió, s’ha aprovat:

  • La incorporació de 3 ajuntaments com a nous membres: Reus, Tàrrega i Vic. Així, aquest 2020 s’han adherit set Ajuntaments en total! La XMESS està ara formada per 47 municipis adherits i un col·laborador.
  • El Pla de Treball, Pressupost i Quotes pel 2021. El proper any, doncs, es reforçarà la feina de suport mutu entre i pels municipis així com el paper de la XMESS en el conjunt l’ecosistema català de l’ESS. Durant els propers mesos, en especial, es treballarà per:
    • Participar en l’accés als fons europeus de reconstrucció (Next Generation) per tal que es pugui optar a aquests en diferents tipus d’aliances, i, si és possible, hi pugui accedir projectes que promoguin la recuperació socioeconòmica a partir dels valors i pràctiques de l’ESS.
    • Reforçar el treball col·laboratiu amb els Ateneus Cooperatius i la Federació de Municipis.
    • Treballar en la Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya.

Posteriorment, es va celebrar al seminari online sobre cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús -on diversos municipis membres van compartir les seves experiències, lliçons apreses i reptes sobre aquest model.

En aquesta mateixa web podeu accedir a la documentació debatuda i aprovada a l’Assemblea. La propera Assemblea Ordinària, ja al 2021, està prevista poder-se celebrar a finals de març o inicis d’abril.

XMESS – Assemblea novembre 2020_publicat_compressed

X