El Prat de Llobregat acull la darrera jornada de treball

Els municipis enxarxats per l’impuls de l’economia social i solidària al territori van celebrar el passat 18 d’octubre una nova trobada de treball. La cita va ser al Prat de Llobregat, un municipi compromès amb l’economia social i cooperativa, que en els darrers anys ha estat vist néixer i créixer interessants projectes i iniciatives que es basen en aquesta economia socialment responsable.

Per parlar de les actuacions municipals que s’estan duent a terme, el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat va presentar a la resta de municipis el pla de dinamització de l’ESS al territori que han posat en marxa i que té com a objectiu difondre els valors cooperatius, donar suport a la posada en marxa de nous projectes i consolidar i fer créixer el teixit de l’economia social i cooperativa en el municipi. Tres d’aquestes entitats pratenques, Espigoladors, CPS Francesc Palau i la Cooperativa Obrera de Viviendas, van estar presents a la trobada per explicar-nos els seus projectes.

Un altre dels punts del dia va ser el Global Social Economy Forum (GSEF) que es va celebrar de l’1 al 3 d’octubre passat a Bilbao. Les persones representants de la XMESS que hi varen assistir van compartir amb la resta de municipis alguns dels temes de més interès que es varen tractar.

Finalment, la jornada també va servir per validar el pla de treball que que es durà a terme des de la XMESS els pròxims mesos. Aquest pla de treball serà presentat la pròxima Assemblea Ordinària del 22 de novembre que se celebrarà a Terrassa i que coincidirà amb una nova jornada de treball. També es va acordar portar a l’assemblea la proposta de creació d’un grup de treball que durà a terme una “Guia de l’ABC de l’ESS per als municipis” i un altre de compra pública responsable.

 

X