Els municipis de la XMESS han compartit 38 bones pràctiques de l’Economia Social i Solidària

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) ha finalitzat el procés de recollida i sistematització de les bones pràctiques implementades al territori. En total, s’han registrat 38 actuacions que potencien l’ESS i ajuden a enfortir el teixit comunitari.

L’objectiu d’aquesta feina és doble: tenir una visió més completa de la promoció de l’ESS des de les administracions públiques i servir com a inspiració a d’altres municipis per engegar les seves propostes i activitats.

Per facilitar-ne la consulta i anàlisi, les pràctiques s’han agrupat en cinc categories -quatre d’elles vinculades a la resposta municipal a la crisi de la covid 19:

  • Accions sòcio-comunitàries per respondre les problemàtiques derivades de la situació actual. En total, s’han rebut 12 bones pràctiques dins aquesta categoria.
  • Accions de contenció de les conseqüències sòcio-econòmiques derivades del covid 19 amb nou propostes.
  • Accions de reactivació econòmica com a resposta a la crisi i recessió causada per la covid 19, també amb nou exemples.
  • Mecanismes de treball, col·laboració i transmissió d’informació a distància, amb cinc propostes.
  • Bones pràctiques no vinculades a la covid 19, que inclou tres exemples de bones pràctiques.

El llistat amb la informació bàsica està disponible per descarregar. El document complet amb les fitxes de cada bona pràctica es difondrà durant les properes setmanes.

200513 XMESS – Difusió bones pràctiques

X