Enxarxant sobiraniESS a la FESC

 

 

La VII edició de la Fira de l’Economia Solidària de Catalunya va ser l’escenari perfecte per explicar perquè 37 municipis catalans que fomenten l’ESS ens hem enxarxat.

Aquesta presentació va anar a càrrec de l’Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, i la Txell Carbó, tècnica l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, que ho van resumir així: “Volem que la xarxa sigui útil i pràctica als municipis que volen enfortir el teixit de l’ESS, ja sigui, perquè ofereix suport, perquè promou l’intercanvi transparent d’experiències i, fins i tot, perquè ens ofereix la possibilitat de relacionar-nos de manera conjunta amb administracions d’altres nivells”.

Un dels exemples més clars de com la xarxa permet als municipis compartir i aprendre és el recull que l’XMESS ha dut a terme d’iniciatives municipals de suport a l’Economia Social i Solidària que hi ha al territori. Han participat 30 municipis associats que han identificat 125 accions municipals més representatives de suport a l’ESS.

Per cadascuna de les iniciatives recollides s’han omplert unes fitxes amb indicadors d’avaluació (quantitatius i qualitatius), elements clau i una síntesi de necessitats i demandes dels municipis a la Xarxa, entre d’altres. La sistematització de la recollida d’informació permetrà que els municipis puguin compartir experiències fàcilment.

Podeu consultar la relatoria col·laborativa de la sessió aquí. Aquesta es transferirà a la plataforma Teixidora.net com a documentació de la Fira.

 

X