Actes i jornades

Jornades anteriors

Cabrils

18 Setembre, 2019

Jornada de treball per començar a perfilar el pla de treball de l’XMESS del 2020 que es presentarà en la pròxima assemblea de la xarxa de mitjans del mes novembre. Durant la sessió, les persones tècniques van reflexionar sobre quines haurien de ser les prioritats el pròxim any per aconseguir consolidar-se ser com el referent de política pública d’ESS a Catalunya. Podeu veure el resum aquí.

 

Sabadell

10 Abril, 2019

5a assemblea general de l'XMESS celebrada el 10 d'abril de 2019. Durant la cita s’ha aprovat la memòria tècnica i l’estat de comptes del 2018, aprovat l’adhesió dos nous membres, l’Hospitalet de Llobregat i Arenys de Munt, i presentat l’informe pla de treball executat i la seva continuïtat pel 2019. També es va presentar la guia “L’ABC de l’economia social i solidària als municipis”, una eina pràctica per servir d’inspiració per a noves polítiques als municipis catalans.

Barcelona

22 Març, 2019

Jornada tècnica de contractació i compra pública responsable que va tenor lloc el passat 22 de març a InnoBA, Barcelona. Aquesta iniciativa és fruit de les jornades i assemblees anteriors dutes a terme per la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària, davant la manca i necessitat de dur a terme aquest tipus de pràctiques. Durant la sessió també es vàren presentar experiències inspiradores al territori que han dut a terme diferents ajuntaments.

Barcelona

28 Febrer, 2019

Jornada de treball de la XMESS que va contemplar una taula rodona per tractar com desenvolupar les finances i assegurances ètiques als municipis i un taller sobre experiències d’inserció socio-laboral. A més, les persones tècniques van seguir treballant en l’elaboració de la pròxima guia de l’economia social i solidària per als municipis, una eina de la XMESS que ha de servir per ajudar a aquells municipis que volen treballar per fer política pública a favor de l’ESS.

Terrassa

22 Novembre, 2018

La tercera assemblea ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària s’ha celebrat a Terrassa, un dels municipis fundadors de la Xarxa i precisament immers en el programa municipal Terrassa Cooperativa, que ha estat presentat i compartit amb la resta de municipis assistents a la trobada.

Vilanova i la Geltrú

28 Juny, 2018

Jornada tècnica celebrada a l'emblemàtic edifici del Molí del Mar, a Vilanova i la Geltrú, el passat 28 de juny. En aquesta ocasió la trobada va tenir com a objectiu principal seguir compartint aprenentatges des del municipalisme, per poder promoure i facilitar l’economia social i solidària al territori. Així mateix, també va servir per prioritzar i concretar les accions del pla de treball de la Xarxa.

Manlleu

12 Abril, 2018

El passat dijous 12 d’abril, el Museu del Ter va acollir l’assemblea de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària on es va aprovar l’adhesió de 5 nous membres i es va presentar el pla de treball per aquest 2018.

Santa Margarida i els Monjos

30 Novembre, 2017

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària celebra la seva 1a assemblea al Penedès
L’assemblea de la XMESS ha servit per constatar les ganes de fer polítiques públiques amb una mirada diferent.

Consulteu les ponències/arxius:

Barcelona

21 Octubre, 2017

Presentació de la xarxa durant la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) que se celebra cada any a la Fabra i Coats de Sant Andreu.

Consulteu les ponències/arxius:

X