Actes i jornades

Jornades anteriors

Virtual

27 novembre, 2020

El passat 27 de novembre es va celebrar la jornada “Cooperativisme d’habitatge per a Administracions Públiques: concepte, beneficis, reptes i experiències”. La sessió va durar una hora i 30 minuts i va permetre compartir experiències i aclarir conceptes sobre la temàtica. Hi van participar unes 60 persones de diversos ajuntaments i entitats vinculades a l’ESS de diferents territoris de Catalunya.

També podeu accedir a la gravació del seminari a l'enllaç.

_XMESS - Presentació Webinar Cooperativisme d_'habitatgeperaAdministracionsPbliques (1)

Virtual

27 novembre, 2020

El 27 de novembre s’ha celebrat la segona Assemblea Ordinària de 2020 de l’Associació  Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. L’Assemblea ha durat dues hores i ha comptat amb la participació de 45 persones i 23 ajuntaments (16 presents amb representació legal i 7 a través de delegació de vot).

XMESS - Assemblea novembre 2020_publicat_compressed

Virtual

14 juliol, 2020

Seguint el Pla de Treball de la XMESS, es va celebrar el 14 de juliol la jornada virtual  “Agroecologia post COVID-19: com arribar al consum final des de l’Economia Social i Solidària?

Podeu veure el vídeo al nostre canal de Youtube.

 

Virtual

1 juliol, 2020

El passat 1 de juliol es va celebrar l’Assemblea Ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Donada l’excepcional situació d’aquests mesos, i per tal de garantir la seguretat de les persones participants, enguany es va decidir fer un format virtual.

L’Assemblea va durar dues hores i va ser una oportunitat per retrobar-nos i avançar la feina de la xarxa tot i la distància física.

Consulteu les ponències/arxius:

Mataró

29 novembre, 2019

El passat 29 de novembre, el Cafè de Mar de Mataró va acollir la primera assemblea de l’XMESS del nou mandat. Durant la jornada es va aprovar la nova executiva de l’XMESS, el Pla de treball 2020, les quotes dels municipis, el pressupost 2020 i l’adhesió de 2 nous municipis a la xarxa: Sant Antoni de Vilamajor i Bellpuig. A banda, les persones assistents van poder conèixer les experiències municipals en ESS a Mataró; el Director General d’Economia Social, Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, va presentar els Ateneus Cooperatius i va parlar de l’estat d’elaboració de la Llei d’ESS; i, per acabar, representants d’AESCAT van aportar el seu testimoni sobre com ha estat el procés per a l’elaboració de les bases d'aquesta futura llei.

Consulteu les ponències/arxius:

Cabrils

18 setembre, 2019

Jornada de treball per començar a perfilar el pla de treball de l’XMESS del 2020 que es presentarà en la pròxima assemblea de la xarxa de mitjans del mes novembre. Durant la sessió, les persones tècniques van reflexionar sobre quines haurien de ser les prioritats el pròxim any per aconseguir consolidar-se ser com el referent de política pública d’ESS a Catalunya. Podeu veure el resum aquí.

 

Sabadell

10 abril, 2019

5a assemblea general de l'XMESS celebrada el 10 d'abril de 2019. Durant la cita s’ha aprovat la memòria tècnica i l’estat de comptes del 2018, aprovat l’adhesió dos nous membres, l’Hospitalet de Llobregat i Arenys de Munt, i presentat l’informe pla de treball executat i la seva continuïtat pel 2019. També es va presentar la guia “L’ABC de l’economia social i solidària als municipis”, una eina pràctica per servir d’inspiració per a noves polítiques als municipis catalans.

Barcelona

22 març, 2019

Jornada tècnica de contractació i compra pública responsable que va tenor lloc el passat 22 de març a InnoBA, Barcelona. Aquesta iniciativa és fruit de les jornades i assemblees anteriors dutes a terme per la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària, davant la manca i necessitat de dur a terme aquest tipus de pràctiques. Durant la sessió també es vàren presentar experiències inspiradores al territori que han dut a terme diferents ajuntaments.

Barcelona

28 febrer, 2019

Jornada de treball de la XMESS que va contemplar una taula rodona per tractar com desenvolupar les finances i assegurances ètiques als municipis i un taller sobre experiències d’inserció socio-laboral. A més, les persones tècniques van seguir treballant en l’elaboració de la pròxima guia de l’economia social i solidària per als municipis, una eina de la XMESS que ha de servir per ajudar a aquells municipis que volen treballar per fer política pública a favor de l’ESS.

Santa Margarida i els Monjos

30 novembre, 2017

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària celebra la seva 1a assemblea al Penedès
L’assemblea de la XMESS ha servit per constatar les ganes de fer polítiques públiques amb una mirada diferent.

Consulteu les ponències/arxius:

X