La cooperació entre administracions serà clau per superar l’emergència per la Covid-19

 

Tot i que el 14 de març es va declarar l’estat d’alarma per a la gestió de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, les mesures pel control i prevenció varen començar dies abans. Totes les mesures són necessàries però tenen un impacte directe en el benestar dels ciutadans, així com en l’economia.

La suma i coordinació d’esforços de les administracions públiques per pal·liar els efectes de l’actual crisi sanitària, donant impuls a l’ESS, prenen un protagonisme i responsabilitat especial. Des de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) som conscients de la situació d’excepcionalitat que estem vivint, pel que es treballarà en les següents línies d’acció per sumar esforços:

  • Interlocució conjunta i forta amb la Generalitat, altres administracions supra-locals i entitats de l’àmbit de l’ESS,
  • Elaboració i distribució de llistat de necessitats immediates i de respostes que es puguin donar des de la XMESS,
  • Elaboració i distribució de llistat de necessitats a curt i mig termini per re-adequar el pla de Treball 2020 de la XMESS,
  • Elaboració i distribució de llistat de propostes i pràctiques innovadores i comunitàries impulsades des de la ciutadania com el suport dels comerços de proximitat o l’enllaç entre consumidors i la petita pagesia local.

En els propers dies, la Comissió Tècnica i la Comissió Executiva de la XMESS es reuniran, telemàticament, per articular la resposta dels Ajuntaments membre així com assegurar la celeritat d’aquestes i altres accions.

A més, ja posem a l’abast d’entitats, altres administracions i ciutadania, els recursos actualment disponibles per fer front a la crisi actual:

Convocatòries de subvencions i ajusts obertes d’interès per les entitats ESS

 

Públiques

En aplicació del RD 463/2020, alguns terminis de presentació queden en suspens fins l’aixecament de l’Estat d’Alarma. S’anirà informant de les novetats.

Enllaços rellevants

Us recordem que podeu consultar totes les mesures en el BOE del Real Decret-llei 8/2020, 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19.

X