Notícies

La XMESS i els seus municipis membres treballen per definir diferents mecanismes de finançament de l’ESS. La compra i contractació pública responsable, els fons de crèdit o les subvencions són alguns de les eines a l’abast dels ens locals per enfortir una economia on el benestar i la vida de les persones estigui al centre.

La propera Assembla Ordinària de la XMESS s’ha convocat per al proper 15 d’abril, a les 9.30 hores. Donada la situació sanitària, l’assemblea serà novament en format virtual i hi podran assistir els representants dels municipis membres.

A la darrera Assemblea Ordinària de la XMESS es van aprovar les adhesions de tres nous membres: Reus, Tàrrega i Vic. Des del novembre, s’ha col·laborat amb representants dels tres municipis per a prioritzar els temes de treball i encetar la seva nova etapa com a membres actius.

Les monedes socials demostren ser una eina eficaç per a l’enfortiment de les economies locals i l’ESS. Tot i això, es necessita una bona estratègia a llarg termini i el suport dels actors implicats. Aprendre d’altres iniciatives en marxa pot ser clau per fer possible el seu desenvolupament.

X