Nova trobada d’intercooperació a Vilanova i la Geltrú

El passat 28 de juny els 37 municipis es van aplegar a l’emblemàtic edifici del Molí del Mar, a Vilanova i la Geltrú, en una nova jornada de treball de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària .

En aquesta ocasió la trobada va tenir com a objectiu principal seguir compartint aprenentatges des del municipalisme, per poder promoure i facilitar l’economia social i solidària al territori. Així mateix, també va servir per prioritzar i concretar les accions del pla de treball de la Xarxa.

La cita va arrencar amb la presentació dels projectes que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per fomentar noves formes de produir i consumir democràtiques, solidàries i sostenibles. Un d’aquests projectes ha estat l’elaboració d’un diagnosi de l’economia social i solidària al territori que ha permès obtenir una imatge real i fidedigna de la seva activitat terme vilanoví i que, entre d’altres, servirà per posar en valor tota la feina que es fa en aquest àmbit.

A partir d’aquí, la jornada va seguir amb unes dinàmiques que van servir perquè les persones assistents compartissin els reptes i necessitats que han de fer front en el seu dia a dia a l’hora de desplegar polítiques públiques d’ESS, com per exemple, en relació a la compra pública responsable, la inserció sociolaboral o l’agroecologia.

Finalment, es va crear un espai d’intercanvi i coneixement que va servir per compartir les diferents experiències i polítiques públiques que s’estan implementant en els territoris. Entre les experiències es va donar a conèixer la nova guia de contractació pública de Mataró, la planificació estratègica en relació a l’ESS que s’ha dut a terme a la ciutat de Sabadell, el projecte de finançament Conjuntament a Barcelona, l’experiència dels mercats municipals a Terrassa, etc.

La pròxima jornada tècnica de la XMESS serà l’11 d’octubre i tindrà lloc al municipi del Prat de Llobregat.

Podeu veure la notícia de la trobada que es va emetre per Canal Blau TV aquí.

 

X